Over de Quantel C.Stim

De oplossing voor droge ogen

De behandeling van droge ogen hoeft niet langer exclusief plaats te vinden bij de oogarts. Door de revolutionaire IPL behandelmethode met de Quantel C.Stim kan de behandeling tegenwoordig ook bij een optiekzaak plaatsvinden.

 

Een IPL-behandeling pakt de oorzaak aan, niet alleen de symptomen

Met behulp van IPL (Intense Pulsed Light) wordt de Meibomklierdysfunctie behandeld. De lichtflitsen stimuleren de Meibomkliertjes in het ooglid. Door de hoge dosis licht komen de signalen naar de klieren weer op gang en verbetert de productie aanzienlijk. Op deze manier pak je de oorzaak aan, in tegenstelling tot oogdruppels en kunsttranen.Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat de verstopping verdunt en uiteindelijk oplost. De verstopping is vaak een opeenhoping van een substantie die, net als bijvoorbeeld vet, dunner wordt door verwarming. Hierdoor neemt de lipidenproductie toe en zal het tranen minder snel verdampen. Ongeveer 90% van de behandelde mensen ervaart een duidelijke vermindering van droge ogen.

JO – high res-2

 

 

Ontdek de Quantel C.Stim - Efficiënte en effectieve STIM-ULI technologie

De C.Stim is een krachtig IPL-apparaat dat zorgt voor gelijkmatige energieverdeling over de hele pulse met de Stim-ULI (Uniform Light Intensity) technologie. Hierdoor vermijden we energiepieken die ongewenste bijwerkingen veroorzaken en energiedalingen die de effectiviteit van de behandeling verminderen. Ook houden we rekening met de benodigde TRT (thermal relaxation time) om optimale resultaten te behalen. Tussen de pulsen door wordt de huid gekoeld met het koelsysteem, wat zorgt voor een comfortabele en veilige behandeling voor jouw patiënten. Dankzij deze combinatie van elementen wordt omliggend weefsel beschermd terwijl de energie precies terechtkomt waar het nodig is.

 

Door deze effectieve en veilige werking van de Quantel C.Stim is de IPL behandeling binnen handbereik voor iedere optiekzaak. Zonder tussenkomst van de oogarts kun je jouw patiënten dé oplossing tegen droge ogen bieden!

 

JO – high res-10
nl_NLDutch