Bied zelf dé oplossing voor DROGE OGEN met de M22 IPL behandeling!

Onderzoek wijst uit dat ruim 2 op de 10 Nederlanders last heeft van droge ogen. Veel voorkomende klachten zijn wazig zicht, jeukende ogen, tranende en rode ogen. Droge ogen kunnen meerdere oorzaken hebben. Recente studies wijzen uit dat de meeste gevallen het gevolg zijn van een slechte smering van het oogoppervlak als gevolg van een verstoorde samenstelling van het traanvocht. Dit komt door een verstopping van de meibomklieren. Voorheen werd gedacht aan een tekort aan traanvocht als hoofdoorzaak bij droge ogen. Dit verklaart waarom er zoveel comfortdruppels worden voorgeschreven.

M22 IPL

Meld u aan voor de kosteloze workshop van 4 maart 2019

aanmelding workshop 4 maart 2019
Atrophied glands

Droge ogen door problemen met de meibomklieren

De meibomklieren zijn kleine kliertjes die achter de rand van het ooglid liggen. Deze klieren voegen een olieachtige substantie (lipiden) toe aan de tranen van de traanfilm wanneer iemand knippert. Deze substantie heeft dezelfde eigenschappen als olie, namelijk dat het drijft op water. Hierdoor komt deze laag bovenop de tranen te liggen en vormt het een laag die ervoor zorgt dat de tranen minder snel verdampen.
Als de toevoeging van deze lipiden wordt verhinderd door een verstopping of verminderde productie zal de samenstelling van de laag minder goed zijn, waardoor een slechte smering en snellere verdamping wordt veroorzaakt. Ook wel de Meibom Klier Dysfunctie (MKD) genoemd.
Oogdruppels zorgen maar kort voor verlichting omdat ze slechts de symptomen bestrijden. Ook het laten inbrengen van een plug in de traanafvoer zorgt er slechts tijdelijk voor dat het oog bevochtigd blijft. Het is daarom veel verstandiger om te kiezen voor een langdurige en effectieve oplossing.

Een IPL behandeling pakt de oorzaak aan, niet alleen de symptomen

Middels IPL (Intense Pulsed Light) wordt de Meibom Klier dysfunctie behandeld. Door de lichtflitsen worden de Meibomkliertjes in het ooglid gestimuleerd. De hoge dosering aan licht zorgt ervoor dat de signalen naar de klieren weer op gang komen en de dat de productie aanzienlijk wordt verbeterd.
Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat de verstopping verdunt en uiteindelijk wordt opgelost. De verstopping is vaak een opeenhoping van een substantie welke, net als bijvoorbeeld vet, dunner wordt door verwarming. De lipidenproductie neemt vervolgens weer toe en de tranen zullen daardoor minder snel verdampen. Bij ongeveer 90%van de behandelde mensen is er een duidelijke vermindering van de droge ogen.

M22 IPL

IPL behandelingen met de M22 voor droge ogen bij de optometrist of optiekzaak

De behandeling van droge ogen hoeft niet langer plaats te vinden bij de oogarts. Door de revolutionaire IPL behandel methode met de M22 kan de behandeling bij een optiekzaak plaatsvinden. De M22 is een krachtig IPL apparaat die zorgt voor een evenredige energietoediening over de hele pulse. Hierdoor is er geen sprake van energiepieken die zorgen voor ongewenste bijwerkingen of energiedalen die de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden. Daarnaast wordt de huid gekoeld tussen de pulsen met een unieke SapphireCool™ technologie. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige behandeling voor de patiënt. Door de combinatie van deze elementen zal er geen schade aan omliggend weefsel worden veroorzaakt, maar komt de energie daar waar het nodig is.
Door deze effectieve, maar veilige werking van de M22 is de IPL behandeling binnen handbereik voor iedere optiekzaak. Zonder tussenkomst van de oogarts kunt u uw klanten dé oplossing bieden tegen droge ogen.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw optiekzaak?